30 Δεκεμβρίου 2009

Οξύνονται οι σχέσεις Τουρκίας- Ισραήλ

Όσο παραμένω Υπουργός Εξωτερικών και το κόμμα μου μετέχει στην κυβέρνηση, δεν θα επιτρέψω να υπάρξει διαμεσολάβηση της Τουρκίας στις διαφορές Συρίας-Ισραήλ". Αυτά δήλωσε ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Λίμπερμαν, ενδεικτικό των κακών σχέσεων των δύο χωρών.
Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε φαντασιώσεις τις φήμες ότι η Τουρκία θα επανέλθει ως μεσολαβητής στις συρο-ισραηλιτικές διαπραγματεύσεις.
Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, επισκεπτόμενος την Πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Άγκυρα, δήλωσε ότι η Γάζα αποτελεί νάρκη στη Μέση Ανατολή και αποτελεί καθεστώς ανοικτής φυλακής, επικρίνοντας το Ισραήλ για την κατάσταση που επικρατεί.
Ο Νταβούτογλου ζήτησε την άρση του αποκλεισμού της Γάζας ώστε να ανοίξει ο δρόμος σε ειρηνευτική διαδικασία. Ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ισραηλίτη ομολόγου του.
Ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ δεν πρόκειται να βελτιωθούν και θα παραμείνουν αμφιλεγόμενες και κατά το 2010, εκτός και εάν το Ισραήλ κάνει κίνηση καλής θέλησης για τη Γάζα.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ - Αναδημοσίευση από: http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου