30 Δεκεμβρίου 2009

Συντάσσεται με ΛΑΟΣ - Κριτική στην κυβέρνηση για την Θ.Δραγώνα και από τη ΝΔ

Κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή της ειδικής γραμματέος του υπουργείου Παιδείας Θάλειας Δραγώνα ασκεί η ΝΔ, συντασσόμενη με τον ΛΑΟΣ. Στο επίκεντρο της επίθεσης εις βάρος της κ. Δραγώνα βρίσκεται το επιστημονικό έργο της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η ΝΔ κινείται σε θολά νερά όσον αφορά στην επίθεση που δέχεται η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.
Μπροστά στον κίνδυνο να προκύψει μια γαλάζια Βαβέλ για την υπόθεση -ύστερα και από την παρέμβαση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γ.Τραγάκη, που κινήθηκε στα βήματα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη- η Ρηγίλλης αποφάσισε να τοποθετηθεί επισήμως, βάζοντας και αυτή στο στόχαστρο την κ. Δραγώνα.
Με στόχο να μην εμφανιστούν ότι ακολουθούν τον ΛΑΟΣ, οι επιτελείς της Ρηγίλλης αποφεύγουν να θέσουν ζήτημα απομάκρυνσης της ειδικής γραμματέως, αλλά μέμφονται το ΠΑΣΟΚ για την τοποθέτησή της στο υπουργείο Παιδείας. «Το ΠΑΣΟΚ επωμίζεται τις ευθύνες του για τους διορισμούς και τις επιλογές που κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Το σχόλιο της ΝΔ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία εκτιμά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποιεί την κ. Δραγώνα και συνηγορεί, ουσιαστικά, στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο ΛΑΟΣ. «Πολύ γρήγορα και με σαφή τρόπο ο εκπρόσωπος της ΝΔ ταύτισε το κόμμα του με τον κ. Καρατζαφέρη και με τις πλέον ακροδεξιές φωνές», ανέφερε η υπουργός.
Την επίθεση στην κ. Δραγώνα συνέχισε ο ΛΑΟΣ, αναφέροντας ότι εάν η υπουργός Παιδείας συμφωνεί με την ειδική γραμματέα «τότε πρέπει να αλλάξει τον σταυρό που βρίσκεται έξω από το υπουργείο της με την ημισέληνο».
Ο κ. Καρατζαφέρης είχε αναφερθεί στην κ. Δραγώνα από το βήμα της Βουλής, διαβάζοντας ανακοίνωση της Ένωσης απόστρατων αξιωματικών, η οποία επικαλείται φράσεις από το βιβλίο που επιμελήθηκε η κ. Δραγώνα (δεν είμαστε Έλληνες, μας έκαναν Έλληνες, η επανάσταση του 21' ήταν εθνική επεκτατική πολιτική, οι Έλληνες είναι ρατσιστές βασιζόμαστε στον τούρκικο πολιτισμό) και είχε ρωτήσει: «Δεν ντρέπεστε για την Δραγώνα κύριοι του ΠΑΣΟΚ, που την έχετε στο υπουργείο Παιδείας;»
από το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου