3 Δεκεμβρίου 2009

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


του Γιάννη Α. Χαραλαμπίδη

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Αντώνη Σαμαρά για την νίκη του. Κέρδισε μια μεγάλη νίκη ενάντια σε προγνωστικά και εσωκομματικούς μηχανισμούς. Η διαδικασία όμως αυτή έχει για μένα μια ευρύτερη ανάγνωση που δεν ακούγεται. Ο λαός της εθνικής και λαϊκής παράταξης που εδώ και δεκαετίες είναι ασφυκτικά δέσμιος των ολίγων οικογενειών που αποτελούν το "Διευθυντήριο" σήκωσε κεφάλι! Μόλις του δόθηκε η ευκαιρία και η δυνατότητα να συνδιαμορφώσει το μέλλον της παράταξης και της πατρίδας συνέρρευσε μαζικά στην εκλογή. Το αποτέλεσμα το είδαμε, σχεδόν 800.000 πολίτες δραστηριοποιήθηκαν και μάλιστα εγγράφησαν μέλη της ΝΔ. Αυτός ο λαός όμως δεν προίκα ούτε του Αντώνη Σαμαρά ούτε κανενός άλλου πολιτικού. Είναι κόσμος της βάσης της παράταξής μας που ως τώρα ήταν υποχρεωμένος σε ακούσια σιγή και παθητική παρακολούθηση των εξελίξεων και αποφάσεων που λαμβάνουν τόσα χρόνια οι άλλοι για αυτόν χωρίς αυτόν. Η ψήφος της Κυριακής είναι ψήφος πρώτα κατά της χειραγώγησης της παράταξης και μετά υπέρ του Α. Σαμαρά ως πρόσωπο. Η ψήφος αυτή είναι ράπισμα απέναντι στον ίδιο τον μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, που ως κόμμα εδώ και 35 χρόνια έχει μαντρωμένες τις ψήφους των εθνικά, πατριωτικά και λαϊκά σκεπτομένων Ελλήνων, αυτό το κόμμα που από την ίδρυσή του από τον "Εθνάρχη" συνέδεσε το όνομά του με την ποινικοποίηση της λέξης "Δεξιός" και "Δεξιά", την υποστήριξη της διείσδυσης και επικράτησης της Αριστεράς σε όλο το ακαδημαϊκό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο.
Κέρδισε λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς και μάλιστα δυναμικά και του ανατέθηκε η αποστολή να φτιάξει μια δυνατή και συνεπή ιδεολογικά παράταξη. Τώρα όμως μαζί με την νίκη του ήρθε και η ώρα να δείξει ξεκάθαρα πώς εννοεί όλα αυτά που είπε κατά την προεκλογική περίοδο. Ήρθε η ώρα να κάνει συγκεκριμένη την πολιτική του πρόταση και να μας πει για παράδειγμα:
-Δέχεται ή δεν δέχεται την σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια; Γιατί τον τελευταίο ενάμιση μήνα πολύ αναφέρθηκε στην στάση του το 1993 όμως όσο ήταν βουλευτής και υπουργός του Κ.Καραμανλή δεν διαφώνησε στην "Εθνική Κόκκινη Γραμμή" της κας Μπακογιάννη.
-Είναι υπέρ ή κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Γιατί ο Ν.Σαρκοζί και η Α.Μέρκελ που έχει φέρει ως πρότυπα Ευρωπαίων συντηρητικών ηγετών την απορρίπτουν ασυζητητί.
-Ποια είναι η άποψή του για το Κυπριακό και το προετοιμαζόμενο "νέο Σχέδιο Ανάν";
-Ποια είναι η άποψή του για τα θέματα του Αιγαίου, όπως οι τουρκικές παραβιάσεις, η συμφωνία της Μαδρίτης, οι γκρίζες ζώνες και τα 12 μίλια;
-Ποια είναι η άποψή του για την μεταναστευτική πολιτική που πρέπει να επιλέξει η χώρα μας; Για την ποσόστωση ή την ακατάπαυστη είσοδο λαθρομεταναστών;
-Ποια είναι η άποψή του για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες και για την απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων σε μετανάστες;
Εύχομαι ειλικρινά σε όλα αυτά οι απαντήσεις του Α. Σαμαρά να έρθουν γρήγορα και να είναι ξεκάθαρες, εύχομαι δε διπλά οι απαντήσεις του να είναι αυτές που πραγματικά είναι προς όφελος της πατρίδας και του έθνους. Μέχρι όμως να ακούσουμε τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να μιλάει ξεκάθαρα για αυτά τα θέματα που έχουν σχέση με την επιβίωση του έθνους και της πατρίδας μας και να εκφράζει θέσεις ουσιαστικά εθνικές εγώ θα κρατώ πολύ μικρό καλάθι απέναντί του! Και ώσπου να συμβεί αυτό θα αντιμετωπίζω πολύ μα πάρα πολύ επιφυλακτικά κάθε πατριώτη που θα λέει ότι στηρίζει την Νέα Δημοκρατία γιατί αλλάζει σελίδα και γίνεται πατριωτικό κόμμα. Γιατί απλά θα είναι όλα μια ρητορεία για να συγκινήσει τους δεξιούς να πάνε ψηφίσουν τον Α. Σαμαρά, όπως κι έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου