9 Νοεμβρίου 2009

Κι όμως! Οι αιώνιες κι ακατάλυτες αξίες είναι ακόμα εδώ!


του Γιάννη Α. Χαραλαμπίδη

Πρόσφατα, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έγιναν κάποιες έρευνες σχετικά με την διεξαγωγή των παρελάσεων. Για το θέμα αυτό έχω καταθέσει επίκαιρα την άποψή μου και δεν θα επανέλθω. Το εξαιρετικώς ενδιαφέρον είναι όμως ότι στο πλαίσιο αυτών των ερευνών ετέθησαν στην κοινή γνώμη και κάποια άλλα ευρύτερα ερωτήματα, που η θεματολογία τους άπτεται του αξιακού και ιδεολογικού κώδικα των Ελλήνων πολιτών. Αυτά λίγο ή πολύ πέρασαν στα "ψιλά" όμως αξίζουν πραγματικά να ασχοληθεί κάποιος μ'αυτά.
Στην έρευνα επί παραδείγματι της PublicIssue για τον ΣΚΑΪ (αλήθεια τελικά τι σημαίνει "ΣΚΑΪ"; - διότι έχω φάει όλα τα ελληνοαγγλικά κι αγγλοελληνικά λεξικά και δεν την βρίσκω την λέξη!).
Θα χρησιμοποιήσω δύο πολύ χαρακτηριστικά ερωτήματα, που τα αποτελέσματά τους φαίνονται και στο παραπάνω γράφημα.
Πρώτον, αν "ο ερωτώμενος προσωπικώς θα ήταν πρόθυμος να θυσιάσει την ζωή του για την σωτηρία της Πατρίδας". Οι απαντήσεις ήταν: συντριπτικό ποσοστό 81(!)% είπε πως "μάλλον ναι", 11% "μάλλον όχι" και 5% "εξαρτάται".
Δεύτερον, "ο ερωτώμενος προσωπικώς για ποιούς λόγους θα θυσίαζε τον εαυτό του". Κι εδώ τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά! Ποσοστό 99% "για την οικογένεια", το 84% "για την τιμή του", το 82% "για την πατρίδα και τα εθνικά σύνορα" και ποσοστό 61% "για την θρησκευτική πίστη"! Όλες οι άλλες απαντήσεις ακολουθούν το λιγότερο με 30% διαφορά!
Ποια τα συμπεράσματα που μπορούμε αβίαστα να εξαγάγουμε από τα στοιχεία αυτά; Νομίζω ότι πέρα από κάθε αμφιβολία αποτυπώνεται το αξιακό πλαίσιο του σημερινού Έλληνα κι οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι αυτό παραμένει αταλάντευτο στις μεγάλες σταθερές της Ιστορίας μας. Οι Έλληνες επιλέγουν πέρα και πάνω από όλα ως υπέρτατες αξίες της ζωής τους την οικογένεια, την πατρίδα, την τιμή και την θρησκεία τους. Έννοιες και ιδέες που εδώ και δεκαετίες έχουν πολεμηθεί όσο δεν γίνεται από την πνευματική και πολιτιστική ελίτ της κοινωνίας μας αλλά και έχουν υπονομευθεί συνειδητά σε όλα τα επίπεδα από τις εκάστοτε κρατούσες πολιτικές δυνάμεις. Και μάλιστα ξεκάθαρα φαίνεται πώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι έτοιμη να ταχθεί στην υπεράσπιση της πατρίδας ακόμη και με κόστος την ζωή τους! Αυτό είναι ράπισμα σε όσους τολμούν με θράσος και περηφάνια να διαδηλώνουν την μικρότητά τους λέγοντας ότι "αν γίνει κάτι εγώ θα την κάνω στο εξωτερικό"! Αυτό αποδεικνύει την γύμνια και την ποταπότητά αυτών των ελάχιστων που θέλουν να προβάλλουν τον εαυτό τους ως τον "έξυπνο" κι όλους τους υπόλοιπους ως τους "βλάκες" που θα μείνουν να πολεμήσουν.
Το κλασικό αξιακό τρίπτυχο "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια", που με την γενναία συνέργεια της αμετροεπούς 21ης Απριλίου, από το 1974 ως σήμερα έχει συκοφαντηθεί και λοιδωρηθεί απίστευτα συνεχίζει αταλάντευτα να σχηματίζει τον οδηγό της ζωής του λαού μας! Όλη η προπαγάνδα της αριστερής πνευματικής νομενκλατούρας μας εδώ και 35 χρόνια δεν κατάφερε τίποτα! Οι έννοιες της πατρίδας, της τιμής(tres banal!), της οικογένειας και της θρησκείας εδώ και δεκαετίες είναι "ντεμοντέ"! Είναι τα σύμβολα, ο ορισμός της οπισθοδρόμησης και συντήρησης, όπως τα εννοούν αυτά οι επαγγελματίες "προοδευτικοί". Κι όμως! Οι Έλληνες αντέχουμε ακόμα! Οι αντιστάσεις και τα αποθέματά μας είναι απύθμενα!
Ακούς εκεί! Τιμή σου λέει! Και πατρίδα και θρησκεία! Πφφφφ! Τι αρτηριοσκλήρυνση είναι αυτή; Ναι κύριοι! Αυτοί είμαστε! Κι όσο κι αν πασχίζετε να μας κάνετε μάζα, κιμά αλεσμένο χωρίς συνείδηση, εμείς θα μένουμε εκεί καρφωμένοι στα πάτρια! Και σ' όποιον αρέσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου