8 Νοεμβρίου 2009

Στην Ιταλία το 84% των πολιτών τάσσεται υπέρ της παρουσίας του σταυρού στις σχολικές αίθουσες


Στην Ιταλία το 84% των πολιτών τάσσεται υπέρ της παρουσίας του σταυρού στις σχολικές αίθουσες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την...
κατάργησή του.

Στην ερώτηση: " ο σταυρός πρέπει αν εκτίθεται στις σχολικές αίθουσες;", το 84% των ερωτηθέντων απάντησε "ναι", το 14% "όχι", σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα στην Corriere della Sera.

Μεταξύ εκείνων που δεν πηγαίνουν ποτέ στην εκκλησία, το 68% τάσσεται υπέρ της παρουσίας του σταυρού. Το ποσοστό είναι 86% για όσους εκκλησιάζονται πολλές φορές τον χρόνο και 93% για όσους εκκλησιάζονται "τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα".

Σύμφωνα με τον πολιτειολόγο Ρενάτο Μανχάιμερ, η σημαντικότερη ομάδα πολιτών θεωρεί ότι ο σταυρός αποτελεί σύμβολο που υπενθυμίζει τις πολιτιστικές και κοινωνικές παραδόσεις της χώρας, χωρίς να αρνούνται "τη θρησκευτική του σημασία".

Πριν από πέντε ημέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε την παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες αντίθετη με το δικαίωμα των γονέων να αναθρέψουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του και με τις θρησκευτικές ελευθερίες των παιδιών.

από το troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου