17 Νοεμβρίου 2011

Όταν η «πρόοδος» και οι αριστεριστές, απολύουν…

Ο Γιώργος Καμίνης ψάχνει τρόπους να απολύσει εργαζόμενους στο Δήμο...

Όταν πιάσουν στα χέρια τους εξουσία, αποκαλύπτουν πάντα το σταλινικό τους πρόσωπο. Ο Γιώργος Καμίνης, πάλαι ποτέ υπέρμαχος των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, συνεργάζεται πολύ στενά με τα ΜΑΤ τον τελευταίο καιρό, ενώ ζήτησε και ΕΔΕ για τις μαύρες κορδέλες στα όργανα των μουσικών του Δήμου, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ειδικά, όταν είναι να αποτρέψουν εργαζόμενους στο Δήμο Αθηναίων, συμβασιούχους ή υποψήφιους προς απόλυση, να διαμαρτυρηθούν. Προχθές, τις «φιλοφρονήσεις» των ΜΑΤ, κατόπιν προφανώς σχετικών «παρακλήσεων» στην ΕΛΑΣ του δημάρχου ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Αριστεράς-αντιεξουσιαστών, πλήρωσαν οι εργαζόμενοι σε ΠΟΔΑ-ΟΝΑ-Μουσικά Σύνολα, οι οποίοι όμως δικαιώνονται συνεχώς στα δικαστήρια.

Το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, προχώρησε σήμερα με απόφασή του στη μονιμοποίηση 34 μουσικών του ΠΟΔΑ, που είχαν προσληφθεί από το 1997 έως το 2000. Σημειώνουμε εδώ ότι ο Δήμος είχε καταθέσει αίτηση αναίρεσης...

Στο δημοτικό συμβούλιο επικράτησε τις προάλλες ένταση, λόγω και των συμβάντων στην είσοδο του Δημαρχείου όπου γινόταν η συνεδρίαση, με τα ΜΑΤ να προσπαθούν και πάλι να αποτρέψουν την είσοδο των εκατοντάδων εργαζομένων (μεταξύ των οποίων και πολλοί μουσικοί) σε οργανισμούς του Δήμου (όπως ο ΠΟΔΑ-Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων), οι οποίοι «συγχωνεύονται». Πολλοί εργαζόμενοι, με αντιπερισπασμό, κατάφεραν να μπουν στο κτίριο από την πίσω πόρτα και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

orkomosia-dhmarxouΓια την ιστορία, η «προοδευτική» αριστερή πλειοψηφία του Δήμου, ψήφισε με26 ψήφους υπέρ και 16 κατά, το σχέδιο του δημάρχου, για τη συγχώνευση των προαναφερόμενων οργανισμών. Τώρα, 800 εκ των 1200 εργαζομένων, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Η «προοδευτική» αριστερά στην εξουσία... Οι μάσκες πέφτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου