17 Μαΐου 2012

Ο Καρατζαφέρης απέναντι στην συνείδηση της παράταξης




Είναι ελάχιστες οι φορές που γράφω σε πρώτο ενικό. Ωστόσο, επειδή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μου είναι ένα από τα πλέον οικεία πολιτικά πρόσωπα, έκρινα σκόπιμο, να γράψω δυο – τρεις κουβέντες, με αφορμή την συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην κεντροδεξιά πολυκατοικία.
Η αλήθεια είναι ότι ο Καρατζαφέρης, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς μαζί του ή όχι, ήταν και παραμένει ένας αυθεντικός αγωνιστής της παράταξης. Όπως, επίσης, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., έχει δώσει πραγματικούς αγώνες στο πολιτικό (και όχι μόνο) πεζοδρόμιο για την μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη. Αγώνες σε πολύ δύσκολους καιρούς. Τότε, που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, τιμωρούσε όποιον δεν ακολουθούσε το «ρεύμα της Αλλαγής».
Ο Καρατζαφέρης, έχει και φιλότιμο και παραταξιακή συνείδηση. Μιλάει στη βάση της Ν.Δ., γιατί ουδέποτε αποκόπηκε από αυτήν. Ακόμη και σήμερα, στο γραφείο του, δεσπόζουν οι τιμητικές πλακέτες, που του έχουν δοθεί από τοπικές Οργανώσεις της Ν.Δ. Πέραν όλων αυτών, το βασικό πλεονέκτημα του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., είναι ότι με την ίδια ευκολία που φοράει την στολή του «στρατηγού», μπορεί βάλει την φορεσιά του απλού στρατιώτη. Αγαπά την Πατρίδα. Το απέδειξε προσφάτως όταν υπήρχε ανάγκη για την συγκρότηση, κυβέρνησης, προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί στην χρεοκοπία. Και, το έκανε ενώ γνώριζε ότι θα μπορούσε να υποστεί τεράστια πολιτική ζημιά.
Επειδή, ο Καρατζαφέρης, έχει δώσει σκληρές μάχες για την παράταξη σε δύσκολους καιρούς, τότε που οι διαχωριστικές γραμμές, ήταν ορατές και το ΠΑΣΟΚ, παντοδύναμο, είναι βέβαιο, τώρα, που η παράταξη έχει σημάνει προσκλητήριο, πως θα θυμηθεί τα όσα είχε περάσει, ως απλός ρεπόρτερ, κρατώντας στους ώμους την κάμερα της «tv press». Τότε, που πάλευε πουλώντας κασέτες στην Ομόνοια για να «σηκωθεί» λίγο ψηλότερα η Ν.Δ.
Δεν γνωρίζω τι θα αποφασίσει τελικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, και για να είμαι απολύτως ειλικρινής θα σεβαστώ απολύτως την όποια επιλογή του. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι θα πράξει, αυτό που πραγματικά του υπαγορεύει η συνείδησή του, η αγάπη για την παράταξη και η ευθύνη που έχει πρωτίστως ως αγωνιστής απέναντι στην μεγάλη μάζα των νεοδημοκρατών, που όλα αυτά τα χρόνια τον θεωρούν ως αναπόσπαστο κομμάτι του κόμματος. Στην τελική, ο Καρατζαφέρης, ξέρει, το πότε, και το πώς να μπαίνει στην μάχη, για να κερδηθεί ο πόλεμος.
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου