10 Μαρτίου 2011

Εφήμερον// Λιοντάρια και λαγοί

Δεν υπάρχει πιο γελοίο και θλιβερό συνάμα θέαμα από κάποιον που σε γεμίζει μεγαλοστομίες και λεονταρισμούς για αποδειχθεί απλώς ένας "λαγός" μόλις τα πράγματα δυσκολέψουν πραγματικά. Αυτή είναι από χθες η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Χθες η Ελληνική Πολιτεία ξεβρακώθηκε μπροστά σε ένα αμφίβολης ουσίας εκβιασμό και σύρθηκε πίσω από παράνομους μετανάστες απ' τη μια και άνομους κι ανήθικους πολιτικούς νταβατζήδες τους από την άλλη. Η νομιμότητα κατακρεουργήθηκε σε ζωντανή σύνδεση για να μη χρειαστεί κανείς ανίκανος και επικίνδυνα άβουλος υπουργίσκος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Παγιδευμένη στα ίδια της τα αδιέξοδα η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση, αφήνοντας την πατρίδα ανοχύρωτη απέναντι στις ορδές των εξαθλιωμένων Ασιατών κι Αφρικανών που θα συνεχίσουν καθημερινά ενθαρρυνόμενοι να παραβιάζουν τα σύνορά της.
Ποιος όμως θα μπορούσε να ελπίζει ρεαλιστικά ότι όλο αυτό το σήριαλ ανικανότητας κι αβουλίας θα έβρισκε ένα λιγότερο κακό και απαράδεκτο τέλος; Η κυβέρνηση George & friends απλώς επιβεβαίωσε τον εαυτό της. Χθες κηδεύτηκε κάθε έννοια νομιμότητας και εσωτερικής κρατικής ισχύος. Αύριο τι έχει σειρά; Το καλλίτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση-παρωδία είναι το ταχύτερο να οδηγήσει εαυτή προς την έξοδο. Πριν προλάβει να οδηγήσει στον όλεθρο τον λαό, την πατρίδα και το έθνος.
Γιάννης Α. Χαραλαμπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου