26 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή παραίτησης - αποχώρησης από τον ΛΑΟΣ


Ηράκλειο, 26 Νοεμβρίου 2012

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
                                              πριν δέκα και πλέον χρόνια, οι κοινές μας εθνικές ιδέες και πατριωτικές αγωνίες καθώς και η ανάγκη να οικοδομηθεί μία νέα ισχυρή δυναμική του εθνικού/πατριωτικού κινήματος με έφεραν στον ΛΑΟΣ ως φίλο και ψηφοφόρο. Ο ΛΑΟΣ δεν με διέψευσε και έδωσε αυτή τη δυναμική στο πατριωτικό κίνημα, έδωσε φωνή και ισχύ στις ιδέες και απόψεις των Ελλήνων πατριωτών και προσέφερε πολλά στο έθνος με την κοινοβουλευτική του δράση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Γι’ αυτό και επέλεξα να στρατευθώ στην προσπάθειά του από το 2009 ως μέλος και στέλεχος. Με τιμήσατε με τις θέσεις του Γραμματέα και Προέδρου αργότερα της ΝΕ Ηρακλείου, με την επιλογή μου ως υποψήφιο βουλευτή στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 και με θέση στην ΚΕ του κόμματος πρόσφατα. Με τη σειρά μου πιστεύω ότι τίμησα την εμπιστοσύνη σας αγωνιζόμενος με σθένος και αξιοπρέπεια, προσπαθώντας να αναβαθμίζω διαρκώς τον εκπεμπόμενο πολιτικό λόγο και την παρουσία του κόμματος στα τοπικά ΜΜΕ και στην τοπική κοινωνία. Δεν κρύφθηκα και δεν φοβήθηκα ποτέ να υποστηρίξω ευθαρσώς δημόσια την στάση του κόμματος. Στις δύσκολες συγκυρίες του Απριλίου 2010, Νοεμβρίου 2011 και Φεβρουαρίου 2012 ήμουν παρών στις επάλξεις. Έμεινα σταθερός και μαχητικός ως την ολοκλήρωση της μεγάλης και άνισης μάχης του Ιουνίου.

Για όσα προσφέρατε στην Ελλάδα ως τώρα και για την δυνατότητα που μου δώσατε να αποκτήσω δημόσιο βήμα και να υπερασπιστώ τις ιδέες μας, σας ευχαριστώ θερμά κι ολόψυχα. Δυστυχώς όμως, οι εξελίξεις μας υπερκέρασαν. Ο ΛΑΟΣ στην εναγώνια προσπάθειά του να είναι μία χρήσιμη και εποικοδομητική εθνική πολιτική δύναμη, στον ορυμαγδό της μάχης, έκανε σημαντικά λάθη στρατηγικής, τακτικής και επικοινωνίας με αποτέλεσμα να θέσει ουσιαστικά εαυτόν εκτός αποστολής. Η πολιτική στροφή του Φεβρουαρίου δεν ακολουθήθηκε από τον απαραίτητο προγραμματικό αναπροσανατολισμό. Η στρατηγική ήττα του Μαΐου και Ιουνίου δεν ακολουθήθηκε από την απαραίτητη ιδεολογική αναβάπτιση. Τα κενά έμειναν και διευρύνθηκαν τραγικά. Ως αποτέλεσμα, η ιδεολογική του αφήγηση παραμένει ακαθόριστη, η προγραμματική του θεματική ξεπερασμένη και ο πολιτικός του λόγος ανεπίκαιρος και χωρίς πέρασμα στην κοινωνία.

Η ελληνική κοινωνία και είς έκαστος των πολιτών σήμερα καλούμεθα να αποφασίσουμε χωρίς περιστροφές αν θα συνταχθούμε με την αλλαγή της χώρας, της πατρίδας μας, σε μία πολιτεία πιο σύγχρονη, παραγωγική, υπεύθυνη, ειλικρινή ή με την επιβίωση του σαπισμένου λαϊκιστικού μεταπολιτευτικού καθεστώτος του κρατισμού, του παρασιτισμού, της πελατείας και της υποκρισίας. Απέναντι στην ανάδυση ενός νέου εθνικού διχασμού που συνδαυλίζουν τα πολιτικά άκρα είναι ανάγκη να συγκροτηθεί η μέγιστη δυνατή πολιτική ενότητα από τις αστικές πατριωτικές δυνάμεις. Δυστυχώς, ο ΛΑΟΣ δεν τοποθετείται ξεκάθαρα πάνω στους δύο αυτούς άξονες προβληματικής για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας, ως συνέπεια των παραπάνω αναλυθεισών αδυναμιών του.

Ως εκ τούτων, προσωπικά δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω να στηρίζω την πολιτική προσπάθεια του ΛΑΟΣ, συνεπής ών ταυτόχρονα με όσα πιστεύω. Παραιτούμαι με αυτή μου την επιστολή από όλες τις θέσεις μου στον ΛΑΟΣ, συμπεριλαμβανομένης της ιδιότητος του μέλους του κόμματος. Ελπίζω και εύχομαι ο ΛΑΟΣ να επανεύρει την ταυτότητα και τη δυναμική του και να συνεχίσει τον πολιτικό του αγώνα με επιτυχία. Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς όλους τους καλούς συναγωνιστές για την συνεργασία και εσάς ιδιαιτέρως για την ως τώρα εμπιστοσύνη και την προσφορά σας στην πατρίδα.

Με τιμή και εκτίμηση,

                                                                                   Ιωάννης Χαραλαμπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου