19 Μαρτίου 2012

ΛΑ.Ο.Σ. και Τρίτος Πόλος

του Χρήστου Χαρίτου
Αναπληρωτή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρει ότι «ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός συγκροτεί τον Τρίτο Πόλο», ιδεολογικά και πολιτικά. Αν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούν το μεταπολιτευτικό κατεστημένο και η Αριστερά τον σταλινισμό, ο ΛΑ.Ο.Σ. έρχεται ως δύναμη υπερβάσεως και συνθέσεως. Υπέρβαση, γιατί αφήνουμε πίσω μας τις πελατειακές σχέσεις που διέφθειραν κράτος και πολιτική, αλλά και τις ατελέσφορες ανεπάρκειες του σοσιαλισμού και του νεοφιλελευθερισμού, made in Greece.

Σύνθεση, γιατί θέλουμε να συνθέσουμε σε μία ιστορική προοπτική τον πατριωτισμό με την κοινωνική αλληλεγγύη, την συλλογικότητα του έθνους με την ατομική ελευθερία, το «εγώ» με το «εμείς». Πατριωτισμός, αλληλεγγύη, ελευθερία, ατομική ευθύνη είναι έννοιες γύρω από τις οποίες κινείται η δική μας κοσμοθεωρία. Για αυτό και ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν βρίσκεται στα άκρα, αλλά στο κέντρο της πολιτικής, δίνοντας ελπίδα σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, που ασφυκτιούν μέσα στο υπάρχον πολιτικό πλαίσιο.

Αυτό τον Τρίτο Πόλο θα εκφράσουμε στις προσεχείς εκλογές. Η Ν.Δ. προσπαθεί και πάλι με ανέξοδες απειλές να εκβιάσει τους Έλληνες. Μιλά για την ανέφικτη αυτοδυναμία της, για πολιτική σταθερότητα κ.ο.κ. Την ώρα που ο κ. Σαμαράς παρέλαβε την Ν.Δ. στο 34% από το ναυάγιο του κ. Καραμανλή και σήμερα, μετά την χρεοκοπία του ελληνικού κράτους και με το ΠΑΣΟΚ διαλυμένο, δεν φθάνει ούτε το 30%. Του κ. Σαμαρά που του φταίνε μονίμως οι άλλοι. Το 2010 όσοι ήταν υπέρ του Μνημονίου, το 2012 όσοι είναι κατά του Μνημονίου (!) και φυσικά, πάντοτε, ο…Καρατζαφέρης! Έχει αναλογισθεί ποτέ ο ίδιος τις δικές του ευθύνες για την παρούσα κατάσταση;

Ο ΛΑ.Ο.Σ. όμως μετατρέπεται σταθερά σε ένα διακριτό Τρίτο Πόλοαπέναντι στον δικομματισμό, εμποδίζοντας την συγκρότηση βιώσιμης κυβερνητικής πλειοψηφίας στις επόμενες εκλογές. Όπερ σημαίνει, ότι η ιδεολογική και πολιτική ατζέντα του ΛΑ.Ο.Σ. στην Οικονομία, στην λαθρομετανάστευση, στην Παιδεία και στην εξωτερική πολιτική μπαίνει στην δημόσια ατζέντα και διαβούλευση.

Ενδεχομένως, το πολιτικό κατεστημένο θα έχει την δυνατότητα να συγκροτήσει δικομματική κυβέρνηση, όπως προστάζουν και οι οδηγίες της Τρόικας, για να αποφύγει και τις πατριωτικές δεσμεύσεις. Διότι είναι σίγουρο ότι τους χαλάμε την συναινετική σούπα. Ουδείς εξ αυτών θέλει τον Καρατζαφέρη να εγείρει προϋποθέσεις και μάλιστα εγγράφως.

Σε αυτή την περίπτωση όμως δύο τινά θα συμβούν: πρώτον, θα φανούν οι γενετικές ανεπάρκειες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα και δεύτερον, θα ενδυναμώσουν πολύ τον αντιπολιτευτικό πατριωτικό πόλο. Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη ημέρα περνάει μέσα από τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ΛΑ.Ο.Σ.

Συνεχίζουμε με γνώμονα την υπεράσπιση του έθνους και του δημοσίου συμφέροντος σε μία δύσκολη πορεία, με τους Έλληνες να έχουν εξαντλήσει προ πολλού τα ψυχικά τους αποθέματα. Ας μην έχει όμως κανείς αμφιβολία: αύριο θα ξημερώσει μία καινούρια ημέρα για την Ελλάδα και το Πατριωτικό Κίνημα θα είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων.


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 17ης Μαρτίου 2012 της εφημερίδαςΑ1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου