28 Σεπτεμβρίου 2010

Υπερήφανη Κρήτη...

Οταν το 2007 τα Χριστούγεννα, στις εκδηλώσεις της ΔΕΠΤΑΗ κληθήκαμε με την σοπράνο Μάρθα Αράπη να παρουσιάσουμε πρόγραμμα με συνθέσεις γυναικών για φωνή και πιάνο, αισθανθήκαμε υπέροχα που μετά από πολλά χρόνια μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μουσικά με τον υπερήφανο, δημιουργικό ηρακλειώτικο φιλόμουσο κόσμο.

Ούτε για μια στιγμή δεν πέρασε από το νου μας η μετέπειτα εξευτελιστική για μας συμπεριφορά των υπευθύνων της ΔΕΠΤΑΗ, με τα σκανδαλώδη λάθη και την ανεύθυνη τακτική, που μας έφερε μέχρι σήμερα να ψάχνουμε για τα αυτονόητα και να ανακαλύπτουμε μόνοι μας τα ακόμα πιο σοβαρά, παράτυπα, που συμβαίνουν εκεί!

Το κακόγουστο αστείο επαναλήφθηκε την ερχόμενη χρονιά, που παίξαμε με τον βιολονίστα Γιάννη Λάμπο, το Σεπτέμβριο 2008 και πάλι στην υπέροχη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Στα τέλη του 2008 τελείως τυχαία, πληροφορήθηκα ότι έχουν χαθεί τα δελτία παροχής υπηρεσιών για την συναυλία του 2007! Ξαναστείλαμε τις φωτοτυπίες και νομίσαμε ότι τελείωσε εκεί! Στη συνέχεια σε πολλές δεκάδες τηλεφωνικές κλητεύσεις μάθαμε σε... πολλές παραλλαγές, αφού κανένας από τους υπεύθυνους δημόσιους άνδρες δεν ανελάμβανε καθαρά και ξάστερα να μας πει αλήθεια (ποια αλήθεια...) ότι “ο επίτροπος δεν υπογράφει τα ποσά” τα οποία υπογράψαμε να εισπράξουμε από τη ΔΕΠΤΑΗ, επειδή κάποιο τυπικό (!) κώλυμα είχε προκύψει! Μέχρι σήμερα φαίνεται ότι ο Δήμος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το κώλυμα... ούτε όμως και οι αμοιβές του 2008 μας καταβλήθηκαν έως σήμερα, για το ίδιο “κώλυμα”. Εχω συνολικά τηλεφωνήσει 70 και πλέον φορές μέσα στο 2009, έστειλα 2 μηνύματα με mail στον δήμαρχο Ηρακλείου, στον διευθυντή της ΔΕΠΤΑΗ, μίλησα με τους προϊσταμένους της ΔΕΠΤΑΗ και με αντιδημάρχους, αλλά κανένα συμπέρασμα δεν βγήκε. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι οφείλει να απαντήσει! Και το κυριότερο κανείς δεν ντρέπεται.

Αοριστολογίες διαδίδονται για δήθεν λύσεις που δήθεν συζητούνταν. Η ανευθυνότητα και η έλλειψη κάθε σοβαρότητας, από έναν Δήμο που μάλλον δεν σέβεται την παροιμιώδη αξιοπρέπεια των πολιτών του, ολοκληρώθηκε όταν και πάλι τελείως τυχαία διαπίστωσα πριν ένα περίπου μήνα ότι έχουν χαθεί και οι συμβάσεις μας για την συναυλία του 2007!!! Ποιος φταίει; Ο Αννας με παρέπεμψε στον Καϊάφα. Με διαβεβαίωσαν όμως (κάτι που δείχνει πολύ καθαρά το τι έχει... εισπράξει ο καημένος ο επίτροπος για να μην υπογράφει) ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, έστω κι αν δεν υπάρχουν οι συμβάεις μας στη ΔΕΠΤΑΗ! Οταν έρθει η ώρα θα πληρωθούμε!!!

Ούτε μωρά να είμασταν! Δεν ξέρω πώς είναι δυνατόν να πληρώνουν κόσμο χωρίς καταχωρημένη σύμβαση! Θα μας το δείξει ο δήμος του Ηρακλείου. Θα το μάθω και αυτό στο δήμο σας... Εν τω μεταξύ βέβαια εμείς έχουμε χάσει τις αμοιβές μας και κανείς νομίζω δεν μπορεί να αισιοδοξεί.

Από την ημέρα που διαπίστωσα και αυτή την παρατυπία της ΔΕΠΤΑΗ, επικοινώνησα με όλους τους εμπλεκόμενους. Κρύβονται επιμελώς ή μας γράφουν στα παλιά τους παπούτσια σαν να είμαστε επαίτες και δεν έχουν διάθεση να μας... δώσουν το κάτι τι μας.

Ντροπή για την εικόνα αυτού του Δήμου! Κατά τη γνώμη μου θα χρειαστεί να μπει το κράτος, ο έλεγχος εκεί μέσα. Φυσικά όλα θα πάρουν το δρόμο τους από πλευράς ερεύνης της υπόθεσης, η οποία σίγουρα σε κάτι υπολείπεται του να ονομάζεται νόμιμη...

Εγώ δεν ψηφίζω στο Ηράκλειο, αν και έχω στενούς, λατρεμένους φίλους εκεί. Οι ψηφοφόροι ας σκεφτούν... σίγουρα θα ξέρουν περισσότερο τα πράγματα αλλά και τα πρόσωπα. Αλλά επαναλαμβάνω: Ντροπή!

Εφη Αγραφιώτη

Πιανίστρια-συγγραφέας

από το patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου